5/5 - (16 امتیاز)

درباره بیماری پاروا

مشاوره با دامپزشک

درباره بیماری پاروا یکی از کشنده ترین بیماری های ویروسی می باشد که در سگها ، خصوصا در سگهای جوان که واکسن دریافت نکرده اند ، و یا دوره واکسیناسیون خود را تکمیل نکرده اند میتواند بسیار کشنده باشد.

علائم بیماری

 

این ویروس با درگیر کردن دستگاه گوارش ، میتواند ایجاد بی حالی ، بی اشتهایی ، تب ، ظرف مدت دو الی سه روز ، تهوع ، اسهال ، اسهال خونی ایجاد کرده ، و حتی در نهایت ظرف مدت یک هفته تا ده روز ، موجب مرگ و از دست رفتن حیوان شود .
این ویروس با حمله به پرزهای روده ، موجب آسیب جدی به آنها شده و مانع جذب هر گونه مواد غذایی می شود .
همچنین ویروس با نفوذ به مغذ قرمز استخوان ، مانع تولید سلولهای دفاعی بدن می شود و سیستم دفاعی به شدت تضعیف می گردد.

راه های انتقال ویروس پاروا

ویروس parvo از طریق هر گونه تماس حیوان سالم با مدفوع حیوان آلوده ، خوردن ، لیسیدن ، بو کردن و هر نوع تماس دیگری ، به راحتی وارد دهان سگ سالم شده ، خود را به دستگاه گوارش رسانده و ایجاد بیماری می کند.

آیا این ویروس parvo قابل انتقال ب انسان هستش؟

این ویروس خوشبختانه به انسان منتقل نمی شود و ما را درگیر نمی کند، ولی ما انسانها میتوانیم خودمان عامل انتقال و نشر ویروس در محیط بوده و موجبات درگیری سایر سگهای جوان را فراهم آوریم.

روش های تشخیص بیماری پاروا

جهت تشخیص بیماری ، علاوه بر معاینه بالینی ، استفاده از کیت های تشخیص پاروا و آزمایش خون ، بسیار کمک کننده می باشد.

 

روشهای درمانی parvo

مهمترین اقدام درمانی در این بیماری سرم تراپی و جبران آب و املاح مورد نیاز بدن است.
درمان قطعی برای این بیماری متصور نیستیم ، ولی با سرم تراپی به موقع ، استفاده از آنتی بیوتیک های موجود ، درمان ضد استفراغ ، درمانهای حمایتی ، همچنین استفاده از ایمونوگلوبولین پاروا در صورت در دسترس بودن ، میتواند ما را در درمان بیماری و گذراندن دوره آن به مدت یک هفته تا ده روز ، یاری کند.

 

راه های پیشگیری parvo

مهترین راه پیشگیری از این بیماری ، استفاده از واکسن میباشد که با واکسیناسیون سگ مادر ، و البته توله های جوانمان ، میتوانیم نسبت به پیشگیری از بیماری به طور جدی موفق عمل کنیم.